maanantai 18. tammikuuta 2016

Linjasaneerauskohde

Tammikuun työlistallani on kylpyhuonesuunnitelma, linjasaneerausta läpikäyvässä kerrostaloyhtiössä.

Saneerauskohteeseen valitut laatat.
 
Kyse on vuonna 1968 valmistuneesta kerrostalokolmiosta, joka sijaitsee Helsingissä.
Kylpyhuoneen koko on vajaa 4 m2 ja osa siitä on alkuperäisessä kuosissa, kuten amme sekä ne muutamat kaakelit, joita siihen aikaan on ammeen reunan yläpuolelle laitettu.


Kylpyhuone tällä hetkellä.


Seinät maalattu ja katossa puun värinen paneeli.

Edellisen kerran kylpyhuonetta on kunnostettu joskus 80-luvun loppupuolella, mutta lattialla on edelleen muovimatto. Tämä tullaan poistamaan ja tilalle asennetaan lattialämmityksellä varustettu laattalattia.


Lattian muovimatto.
Laattamalliksi valikoitui hexagon eli 60-luvulla yleisesti käytössä ollut kuusikulmainen laattamalli.
Väri: Musta
Laatan koko on 14,2x14,2 cm.
Saumaus: Kiilto 48, 3 kg säkki

Tämä lattialaatta edustakoon sitä aikakautta, jolloin raamit työn alla olevalle kylpyhuoneelle rakennettiin. Syy miksi valitsin hieman suuremman kuusikulmaisen lattialaatan on se, että mielestäni pienempi lattialaatta olisi luonut liian suuren kontrastin seinälaatan suhteessa seinälaattaan.
Tilaan valittujen laattojen mallit ylimpänä. 
 
 
Valittu lattialaatta on myös pinnaltaan karheahko, jolloin ajatuksena on, ettei se ole liukas pinnan ollessa märkä.

Suihkunurkkaan valitsin 80 x 80 cm kokoisen, pyöreäkulmaiset kirkkaat suihkuovet, jotka voi tarvittaessa kääntää sisään. Tällöin lattiapintaa vapautuu muuhun käyttöön, esim. pyykin kuivaamiseen.
Suihkunurkan toiselle puolelle on linjasaneerauksen myötä tulossa vesiliitäntä pyykinpesukoneelle. Toiselle puolelle puolestaan on tulossa lavuaari.

Jotta suihkussa käynti sujuisi vaivatta, on kuitenkin huomioitava suihkuovien aukaisemisen vaatima tila pesutilaa käytettäessä. Vaikka leveämpi allaskaluste olisikin näyttävämpi, niin käytännöllisyys ajaa edelle.

Tilassa olisi järkevintä olla päältä täytettävä pesukone, koska ne ovat kapeampia ja näin ollen jättää paremmin tilaa suihkuovien avaamiselle.

Seinälaataksi tulee valkoinen, mattapintainen 25 x 33 cm kokoinen laatta, asennettuna vaakatasoon.
Vaakatasoon siksi, että pystyasentoon asennettuna laatta korostaisi tilan korkeutta. Nyt pyritään laatan avulla mieltämään pienehköä tilaa suuremmaksi.
Saumausaineeksi hyvin lähellä laatan väriä olevan Kiilto 10, tarve 20 kg säkki.

Suihku on Hansgrohen suihkusetti Croma 160, joka sisältää yläsuihkun, käsisuihkun sekä termostaattihanan.
Allashanaksi valikoitui Oraksen Cubista + bidetta.
Näiden ääniluokka on 1.

WC-istuin on uusittu pari vuotta sitten. Mikäli se ei mene rikki remontin yhteydessä, niin se tullaan asentamaan takaisin.

Kalusteiksi tammenväriseksi petsatut kalusteet. Ajatuksen on säilyttää kylpyhuoneessa jotain puun väriä, mikä yhdistää sen asunnon vaaleaan parkettiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti