tiistai 10. helmikuuta 2015

Vierivä kivi ei sammaloidu

Muutama päivä on taas kulunut erilaisia kuviota pyöritellessä ja blogin kirjoittaminen on jäänyt hieman taka-alalle.

Aloitetaanpa vaikka tentistä.
Jiihaaaa, tentti on ohi! Aika sekalainen koealue oli tentittävänä, mutta uskoisin, että olen selviytynyt kokeista ihan kunnialla. Opinnot alkavat olemaan jo aika loppusuoralla. Minulla on pääasiassa kaksi juttua vielä "vaiheessa", eli kasvisto, jota olen jo alkanut työstämään, mutta en ole saanut vielä valmiiksi.siperianhernepensas eli Caragana arborescens.
 
 
 
Äitini nuoruudessaan tekemä kasvisto.
 
Toinen jäljellä oleva proggis on sähköisen portfolion koostaminen.
Siinä tämä opinahjo alkaa sitten pikku hiljaa olemaan.
Jonkin verran meillä on vielä koulun penkillä istuttavaa, mutta koska viime vuoden aikana suoritin kaikki pakolliset työssäoppimisjaksot, niin sekin homma on hoidettu.

Viime viikkoina olen käynyt aktiivista keskustelua eri tahojen kanssa, eli käytännössä sopinut yhteistyökumppanuuksista, joiden kanssa tulen jatkossa toimimaan.
Maailman pelikenttä on kuitenkin laaja, joten luotettavien yhteistyökumppaneiden löytäminen on tärkeää. Se on oman toiminnan kannalta olennaista, mutta myös asiakasta ajatellen. Kasvatan omaa verkostoani hitaasti ja harkiten. Pääpaino on siinä, että kanssani toimivien yhteistyökumppaneiden toimiala on sellainen, että se tukee omaa toimintaani. Ja että voin puolestani antaa heille jotain lisäarvoa omalla osaamisellani. Ja viime kädessä, että siitä on hyötyä myöskin asiakkaalle!
Omassa tekemisessä on tärkeää keskittyä siihen "core businekseen", jonka hallitsee tai jossa tietää haluavansa tulla hyväksi.... tai siis erittäin hyväksi.

Tämän kevään puutarhamessut, tai virallisesti Helsingin Messukeskuksen Kevätmessut, 26. - 29.3., työllistävät minua myös tällä hetkellä. Olen osallistumassa messuille, tällä erää tosin stailausnäkökulmasta.
Viime vuonnahan osallistuin messujen "Garden Party" alueen rakentamiseen ja purkamiseen. Eli siinä mielessä ei ihan uutta hommaa, mutta tänä vuonna saan taas hieman erilaisen näkökulman messurakentamiseen.

 
 
Kevään tullen ihmiset heräävät myös talviuniltaan ja ajatukset kääntyvät kohti omaa pihaa tai parveketta. Suunnittelutyöt alkavat taas pikku hiljaa työllistämään.
Kevättä kohden vauhti sitten kiihtyy, sillä katson, että erilaisiin tapahtumiin osallistuminen on myös tärkeä osa oman osaamisalueensa näkyvyyttä.
Ja tulipa tässä muutama ilta sitten ilmoittauduttua parille ylimääräiselle kurssillekin.


Olemme saaneet perheeseemme myös uuden pienen ihmeen. Valloittava pikku herra, tosin hyvin villi sellainen, on muuttanut meille. Eli edesmennyt Casper-koiramme on saanut seuraajan. Tämä pieni westie on nyt 3 kk ja meno sen mukaista. Kotimme on muuttunut osittain "suljetuksi taloksi" ja osittain suureksi koiran temmellyskentäksi. Virtaa tässä kaverissa on yhtä paljon kuin pienessä kylässä. Onneksi lämpötilat ulkona eivät ole olleet kovin pahasti pakkasella, tänäänkin reippaasti plussan puolella, joten olemme päässet hieman haukkaamaan happea ja purkamaan virtaa ulkona.
Hieman alkuun jännitti myös se, että kuinka paljon "yövalvomista" tulee pennun kanssa.... Mutta tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin, koira on vetänyt ihan saman pituiset yöunet kuin muukin perhe.7 kommenttia:

 1. Koulunkäyntimme alkaa hiipua pikkuhiljaa, mutta sinulla meno tuntuu kiihtyvän. Hieno juttu! Sopivasti pikkuherra karvaturri tuo kuitenkin virtaa, niin jaksaa. Kevättä kohti mennään - ja vauhdilla - jos miettii esimerkiksi eilisen päivän aurinkopläjäystä. Sellaista pitää saada ehdottomasti lisää!

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ehdottomasti lisää aurinkoa!!!!
  Kuulemisiin & näkemisiin!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä, aurinkoista kevään odotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuin myös!
   Ja yritetään saada ne treffit aikaiseksi lähipäivinä!

   Poista
  2. Tajusin kans hetki sitten, että helmikuu on mennyt yhdessä hujauksessa. Todellakin yritetään saada treffit aikaiseksi, laitetaan vaikka viikolla sähköpostia.

   Poista
 4. Messuilla olisi tarkoitus minunkin käydä... Aivan ihana uusi perheenjäsen teillä. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu! Kiitos kommentista ja onnitteluista! Tervetuloa messuille, siitä se kevät taas käynnistyy vauhdilla =) Mukavaa viikonloppua!

   Poista