tiistai 16. toukokuuta 2017

Hortensiasta monivuotinen silmänilo pikkuparvekkeelle

Satko äitienpäivälahjaksi hortensian? Yöpakkasten loputtua voit istuttaa kukan vaikka parvekeasetelmasi keskipisteeksi.

Niin minä tein muutama vuosi sitten, istutin kukkivan äitienpäivähortensian 40 litran termoruukkuun sinikatajan seuraksi. Kokeeksi lisäsin ruukkuun myös muutaman varjoyrtin taimen. Hyvin menestyivät kasvit yhdessä.
Suomalaisella taimitarhalla kasvatettu hortensia kukki pitkään. Asetelmasta riitti silmäniloa koko kesäksi. Kasvit myös telvehtivat hyvin suojaisella talonseinustalla, hallaharsolla peitettyinä. Niistä tuli meille monivuotisia kumppaneita.

Tänä keväänä haksahdin tahtomattani lähimarketissa ulkomaiseen hortensiaan. Kasvin myyntisesonki osui juuri keskelle pahimpia räntäsadeviikkoja. Runsasta, värikästä kukintaa oli vain mahdotonta vastustaa.

Kasvi sinnitteli ruukussaan keitiönikkunallani pahimpien pakkasten yli ja jatkaa nyt kasvua ilman kukkia isossa kasvatussäkissä, yhdessä pensanmagnolian, köynnöshortensian ja varjoyrttien kanssa.Puutarhuriystäväni veikkaa sen ulkomaalaistaustastaan huolimatta selviävän seuraavaan vuoteen saakka, kunhan pidän tämän kesän säkin kosteana ja annan auringon paistaa. Paista siis aurinko, paista!

Äitienpäivän alla puutarhamyymälä Plantagen mainosti Kampissa näyttävin istutuksin. Niissäkin loistivat kukkivat hortensiat laakakatajien ja muiden havukasvien ympäröiminä. Selvästi hortensia on nyt in.


1 kommentti: