maanantai 8. toukokuuta 2017

Kylmä kuuma kevät ja kuinka tästä selvitään

Kevään ensimmäisiä iloja on huomata kasvien versot hallaharsojen alla. Kun alhaalla maanpinnalla on vielä paksut lumikinokset, viidennen kerroksen länsparvekkeella uusi elämä on jo alussa.

Ruukut on eristetty pakkasesta solumuovilla ja kasvit kiedottu hallaharsoon. Maaliskuussa peitteitä uskaltaa jo raottaa, varovasti ja vain auringonpaisteella.Toukokuussa kasvit ovat jo niin isoja, että niiden voi luottaa pärjäävän öisin ilman harsoa. Vai pitäisikö sittenkin peitellä? Kylmät yöt jatkuvat vielä.Tälläkin hetkellä sataa lunta. Parvekkeen lämpömittari näyttää kymmentä astetta mutta on laskemassa. Erot viikonpäivien ja tuntien välillä ovat huimia.

Tällaista parvekepuutarha näytti eilen iltapäivällä. Aurinko helli meitä helsinkiläisiä viikonloppuna ja lämpötila kohosi parvekkeella jopa hellelukemiin. Miten mukavaa olikaan istua keskellä vihreää keidasta kesätunnelmasta nauttien.Nyt kevät näyttää jälleen kylmemmät kasvonsa. Päätän suojata yötä vasten arimmat kasvit: yrtit, mansikat ja marjapensaat. Talvipeitevarasto pysyy siis vielä visusti parvekeen nurkassa.

Se oli eilen jo matkalla kellariin.

Mutta kyllä me tästä selvitään, uskotko? Luotetaan siihen että loppuviikolla lämpenee taas ja että puutarha kestää tämänkin koitoksen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti