torstai 2. lokakuuta 2014

Kylmästä lämpimään


 

hopeaputous
matkalla kylmästä lämpimään.


Ulkona olevat istutusruukkujen kasvit ovat vielä hyvässä kukassa, mutta yöt viistävät jo pakkasen puolella.


Kovin pitkään kesäkukat tuskin selviävät kylmien öiden keskellä, joten päätin (jälleen kerran) ottaa uuden kokeilun työn alle.
Tällä kertaa koekaniineiksi pääsivät pihaistutusten yhteydessä olevat hopeaputoukset ja myös hopeaputouksen kirkkaamman vihreä versio.


Keskustelin viime kesän työssäoppimispaikan ohjaajani kanssa ja kysyin, oliko heillä tiedossa onko em. kasveja kokeiltu siirtää kesän jäljiltä sisälle ja miten ne ovat menestyneet sisätiloissa.
Heillä ei ollut kokemusta asiasta eivätkä myöskään tienneet ketään, kuka olisi näin tehnyt.

No, minähän sitten päätin seurata mitä kasveille tapahtuu, sillä joka tapauksessa tarvitsin kotiin olohuoneeseen "valuvia" kasveja. Koska nämä nyt sattui olemaan valmiina, niin mikäs siinä, ei muuta kun kokeilemaan! Jos ne eivät selviä, niin ainakin niistä on ollut meillä vielä hieman pidempään iloa, kuin mitä niistä todennäköisesti olisi ulkona ollessa ollut. Hopeaputous ymmärtääkseni sietää kyllä jonkin verran kylmää, mutta en tiedä missä kohtaa sen sietokyky kulkee.

Nyt kasvit ovat päässeet lämpimään ja ilahduttavat meitä sisällä - ainakin toistaiseksi.

Hortensia on myös siirtynyt takkahuoneeseen.
Tosin, olen kyllä aikaisemmin todennut, että hortensiat eivät oikein jaksa pysyä vihreinä kuivassa sisäilmassa, joten mitä luultavimmin siirrän jonkin ajan kuluttua sen varastoon, jossa perinteisesti talvehditan daaliat ja hortensiat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti