sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Onni

Pysähdy hetkeksi.
 
Kävin viikko sitten allekirjoittamassa tämän kesän jälkimmäisen työssäoppimispaikan sopimuksen elokuuksi. Oli hämmentävää nähdä suuri joukko iloisia, punaposkisia ihmisiä sekä saada ehkä lämpimin vastaanotto, mihin olen koskaan työelämässäni törmännyt. En myöskään tiedä, olenko koskaan tavannut ketään yhtä aurinkoista ihmistä, kuin mitä tuon alueen vastaava puistopuutarhuri oli. Hän sai minut tuntemaan itseni todella tervetulleeksi.

Muutama päivä sitten käteeni osui yllä oleva kortti, jonka lähetin ensimmäiseen työssäoppimispaikkaani sopimuksen kera. En usko, että tämä paikka häviää edellä mainitulle yhtään. Tämä puutarha on tunnettu erittäin hyvänlaatuisista taimistaan ja olen iloinen, että saan olla mukana näiden taimien kasvatuksessa.

Olen varma siitä, että työpäivät molemmissa paikoissa tulevat olemaan kiireisiä ja saan varmasti todellisen leikkauksen siitä, mitä elämä viheralalla on kiireisimpinä aikoina. Ehkä saan myös näinä viikkoina vastauksen siihen, ovatko puutarha-alalla työskentelevät ihmiset keskimääräistä onnellisempia?

Ennen kortin lähettämistä ensimmäiseen työssäoppimispaikkaani,
 jäin oikein miettimään, kuinka monesti kiireen keskellä unohtuvat ne pienet ja yksinkertaiset asiat, joista onni oikeasti koostuu ...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti