torstai 3. heinäkuuta 2014

COCO koira

Iäkkään koiran omistajana, minua on pitkään mietityttänyt, että taas on se aika, jolloin koira pitää viedä trimmiin.
Kyse ei niinkään ole siitä, että koiran pitäisi trimmin myötä näyttää siltä miltä Westien "kuuluukin". Trimmi nyt vain sattuu olemaan Westien hyvinvoinnille myös tärkeää. Meidän karvakaverilla on suhteellisen suput etutassut, joten kun karva kasvaa, niin ne myös helposti alkaa paakkuuntumaan tassun sisään. Ja kyllähän se helpottaa koiran oloakin, kun ylimääräinen karvaa lähtee pois.
Haasteena koiran kanssa on ollut lähestulkoon koko sen eliniän, että se pelkää kuollakseen, kun se tassuihin kosketaan. Tämä taas juontaa juurensa siihen, että koiran ollessa pentu, eräs eläinlääkäri kohteli sitä liian kovakouraisesti. Casper on herkkä poika, ja se sai kyseisestä eläinlääkärinkäynnistä elinikäiset traumat.

Koirallamme alkaa olemaan suhteellisen paljon kilometrejä mittarissa.
Ikääkin on jo lähes 13 vuotta ja vaivaa alkaa olemaan hieman siellä ja täällä. Mutta elämäniloa ja ruokahalua löytyy vielä, joten ehkä saamme vielä jonkin aikaa pitää koiran perheenjäsenenä. Mutta, joka tapauksessa päivä kerrallaan mennään. Ikinä ei voi tietää huomisesta.

Pari viikkoa sitten totesin, että koiran murkinat oli aika finaalissa. Hyppäsin autoon ja lähdin käymään Karhulan suunnalla, Jumalniemen Mustissa ja Mirrissä.
Kaupassa sattui olemaan Westie isäntänsä kanssa ja totta kai menin juttelemaan omistajan kanssa.
Koira oli nimittäin niin kauniisti trimmattu ja hienon näköinen. Ja kai se vaan on niin, että kun Westie on kerran vienyt sydämeni, niin en voi olla rapsuttelematta Westejä, kun sellainen osuu kohdalle.
No, joka tapauksessa tätä kautta sain vinkin Karhulassa sijaitsevasta COCO koirasta, jossa kyseinen Westie oli käynyt trimmissä. Westien omistaja kehui paikkaa ja sanoi, että koira oli ollut siellä ihan mielellään.

Tällä viikolla etsin paikan käsiini ja kävin tilaamassa Casperille ajan.
Olin kertonut etukäteen, että trimmiin on syytä varata aikaa. Paikka näytti erittäin viihtyisältä, ja oli kyllä sisutettu varmasti myös ihan koiran omistajia ajatellen.
Casper marssi muina miehinä COCOon, mutta trimmipöydälle päästyään alkoi jälleen vetämään omaa, sille tyypillistä "showmiehen roolia". Oli kyseessä käynti eläinlääkärillä tai trimmissä, niin koira pyrkii kikkailemaan sen minkä ehtii. Muutoin koira on kyllä sangen rauhallinen.

Ja minkäköhän tempun esittäisin
seuraavaksi....
COCO koiran omistajalla, ja oppisopimuksessa olevalla Emilialla, oli kuitenkin homma niin hyvin hanskassa, että homma eteni hyvin Casperin temppuiluista huolimatta.No hyvähän sun on siellä linssin takana tiirata...

Välillä pidettiin pieni breikki, jotta koira sai vetää henkeä, ja sitten homma taas jatkui.

Casper poistui COCO koirasta todellakin muovikassin verran vähemmän karvaa kannettavana.

Kristus mikä reissu, mutta tulipa tehtyä!
Jaa.....ja mitäs täältä ikkunasta näkyykään.....
Vähintään yhtä suuri lasti putosi omistajan harteilta, kun olin niin pitkään miettinyt, että uskallanko ylipäätään enää viedä koiraa trimmiin. Olin itse yrittänyt helpottaa alkukesästä koiran oloa ja ajellut itse sen karvoja. Lopputulos ei kyllä ollut mitenkään kehuttava, enkä tosiaankaan onnistunut kaivamaan tassujen syövereistä näitä karvapaakkujakaan pois...


Voin lämpimästi suositella COCO koiraa osoitteessa Karhulantie 31 (Karhula), 48600 Kotka.
Aivan varmasti tulen käyttämään Casperia täällä sen lopun elämää.

Ilman tätä käyntiä Jumalniemessä, juuri kyseisenä päivänä, en ehkä olisi saanut tietää tästä paikasta tänä kesänä. Voi vain jälleen kerran todeta, että "Things happen for a reason".

Kiitos COCO koira, Henrietta & Emilia, oli ilo asioida kanssanne!
Näkemisiin taas!

 


2 kommenttia:

 1. Kassun trimmaus näyttää hyvältä. Nuorentui koko poika.
  Toivottavasti nyt maltat pitää vähän lomaa kun tuo ilmakin näyttää lämpenevän.
  Paljon olet ehtinyt vaikka kesää on vielä mukavasti jäljellä.

  VastaaPoista
 2. Näin on, poika nuorentui ja askelkin on kevyempi.
  Onneksi ehdittiin trimmiin ennen tätä ihanaa lämpöaaltoa!

  Paljon on tehty ja paljon on vielä tekemistä. Kyllä minä lomaillakin ehdin, mutta kun
  on mukavaa tekemistä, niin ei se tunnu työltä. Ne hetket kun ollaan merellä, niin silloin tulee vain katseltua maisemia ja nautittua näkymistä. Ne on hyviä lepohetkiä.

  VastaaPoista