perjantai 20. joulukuuta 2013

Onks näyttöä?

Tänään voi jo sanoa että näyttöä TODELLAKIN ON!

Linjan tässä päässä istuu yksi erittäin iloinen opiskelija, joka kirjoittaa tätä juttua suu messingillä.

Opintojen syyslukukausi on nyt pulkassa ja lukukauden viimeinen rasti oli eilen suoritettu opintojen ENSIMMÄINEN NÄYTTÖTUTKINTO!
Kurkkasin tässä muutama tunti sitten omaan sähköiseen arvosanakansiooni, johon opettaja merkitsee
suoritettujen näyttötutkintojen ja kurssien pisteet. Ja siellä se oli, ihana joululahja, kokonaisen kolmen pisteen kera! Eli maksimipisteet suoritetusta näyttötutkinnosta, kun ne arvostellaan asteikolla 1-3.

Tämä kyseinen näyttötutkinto liittyi operaatio "Talvipuuhun" ja se arvosteltiin ryhmätyönä, mutta
myös jokaisen tähän projektiin osallistuneen tekemistä arvioitiin yksilösuorituksena laadittujen
prosessikuvausten perusteella.

Näihin näyttötutkintoihin on syytä tottua, sillä niitä tulee vielä useita vastaan matkan varrella. Näyttötutkintojen arvioinnit toteutetaan kolmikantaperiaatteella, eli omaa osaamistaan arvioi opiskelija itse, NTM eli näyttötutkintomestari sekä tässä tapauksessa tilaaja, eli henkilö, jolta toimeksianto saatiin. Ja on siinä opettajallakin käsittääkseni jokin sana sanottavana....

Tekemistämme tarkasteltiin mm. seuraavien asioiden kautta:
-työmenetelmien, välineiden ja materiaalien hallinta ja menekin laskenta
-työturvallisuus, yhteistyö, vuorovaikutus
-prosessikuvaus (dokumentointi)

Jokainen meistä tulee opintojen aikana toimimaan projektipäällikön tehtävissä ja ollessani "Talvipuu" idean "äiti", vetovastuu tästä projektista jotenkin automaattisesti lankesi minulle.
Niin kuin yleensä projekteissa tulee jonkinlaisia haasteita vastaan, niin myös tässäkin. Mutta, ei mitään niin suurta, etteikö niistä olisi selvitty.
 
Talvipuun ideana oli tuoda valoa & iloa ihmisille ja nämä tavoitteet toteutui.


 
 
Kun teoksen tilaaja on tyytyväinen lopputulokseen ja NTM kommentoi että "työstä näkee, että sitä on tehty ilolla", niin silloin projektin vetäjän näkökulmasta ollaan jo selvillä vesillä.
Tämän lisäksi, kun "Talvipuu" projektin parissa työskennelleet ihmiset vielä kertovat, että heillä oli hauskaa tämän projektin aikana, niin voiko enempää pyytää?

Kiitos team "Talvipuu", me teimme sen!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti