sunnuntai 16. elokuuta 2015

LEO - Lempeä Jättiläinen


Suruviesti tavoitti minut eilen, 3.9.2015.

Leo on lähtenyt tällä viikolla ikivihreille niityille.

R.I.P. Leo

                                          ****************************************


Hamina, Puistotalon edusta 15.8.2015

Siinä hän seisoi. Leo.
Ja vei sydämeni sekunnissa. Oikeasti!

Voisin kai sanoa, että osuin paikalle kreivin aikaan. Hetken, tarkemmin sanottuna 15 min, päästä Leo ei enää olisi seisonut hoitajansa ja omistajansa kanssa puistossa. Tämä oli Leon viimeinen työkeikka, sillä juuri tällä päivämäärällä hän oli jäämässä eläkkeelle.

Kuka on Leo, oikealta nimeltään Hillside Lord Lyon?

Tuo Lordi (s. 1999) on sydäntenmurskaaja, uljas ja lauhkea, säkäkorkeudeltaan 183 cm korkuinen Clydesdale- rotuun kuuluva ori, alkujaan Skotlannista. Siinä hän seisoi jykevällä 1000 kg painollaan ja yhden kavion koko vastasi varmasti 2-3 litran kattilaa.

Leolla on tällä hetkellä ikää 15 vuotta ja Leon omistaja, Mervi Visuri, kertoi, että se on rodulle suhteellisen korkea ikä ja suuri massa rasittaa jo tämän lempeän jättiläisen niveliä.

Leo on ollut monessa mukana ja hänet on mm. nähty Haminassa kyyditsemässä matkailijoita ja tapahtumavieraita. Ja onpa Leo johdattanut Tattoo tapahtumaakin ja uljaasti toiminut joukon kärjessä rumpujen kera.

Leon omistajan mukaan toista samanlaista hevosta saa etsiä. Leolla on luonne kultaa ja hermot timanttia. Siitä todistuksena, että Leoa ei useiden käsien - pienten ja suurten - samanaikainen kosketus häirinnyt kärpäsen vertaa.



Enpä voi muuta sanoa, kun että harmi, että Leon ja minun polut eivät ole aiemmin kohdanneet.
Mutta, aivan mahtavaa, että sain eilen kohdata tuon äärimmäisen uljaan eläimen, sillä tuo tapaaminen jätti kertakaikkisen hyvän mielen.

Toivotan ihanalle, uljaalle Leolle vielä monta hyvää eläkepäivää ja paljon rapsutuksia!



1 kommentti: