torstai 13. marraskuuta 2014

Vain pakki puuttuu?

Ja vastaus on: ei puutu. Enää =)

Nyt jokaisen naisen käteen sopiva p & p:n (siis piha ja puistotie) työkalupakki on valmis!
Pakki sai viimeisen silauksen tänä aamuna, joten kyseessä on aivan uunituore tuote.



Se on siinä! Valmis työkalupakki.


 
Itse en ehkä tule käyttämään sitä ihan hevimmän sarjan työkalupakkina, vaikka eilen kantelinkin akkuporakonettani siinä kotiin ja takaisin.
Ajattelin käyttää sitä ennemminkin puutarhatyökalujen esim. istutuslapion, möyhennyskuokan ym. välineiden "pakkina". Se kulkee kivasti auton perässä mukana ja on oikein oiva puutarhaihmisen käsilaukku. No, ehkä en nyt kuitenkaan lähtisi stadiin tallaamaan sen kanssa...


Pakki puutarhatyökaluille.


Ja sisustusihminen kun olen, niin tokihan minun piti mallata, että miten servetit istuvat siihen.
Juu, hyvin mahtui, että sopii se näköjään siihenkin tarkoitukseen.


Toimii myös servettitelineenä.


Pakki a la p & p on valmistettu 12 mm koivuvanerista.
Kiinnitykseen on käytetty 4x25 ja 4x50 kokoisia ruuveja, joista valkoisella, pitkällä sivulla olevat, on maalattu vihreiksi ja puolestaan vihreän päädyn ruuvinkanta on maalattu valkoiseksi.



4x25 kokoinen ruuvi.

Esimaalattuja työkalupakin komponentteja.



Koivuvaneri on kovaa, joten reikien työstämiseen on käytetty myös 3 mm poranterää ja senkkausterää. Senkkausterän tehtävä on laajentaa reiän yläosaa niin, että ruuvin kanta uppoaa materiaalin sisälle, eikä jää pinnalle "törröttämään".


Senkkausterä ja sillä tehty reikä.


Vihreän päädyn kaaret on työstetty vannesahalla, joka on suhteellisen suurikokoinen, sahaukseen käytettävä, pystylaite. Lopuksi kaaret hiottiin nauhahiomakoneella....joka ei ole ihan pieni laite sekään.
Tällainen on vannesaha.
Kurvi oli niin kaareva, että se piti leikata
osissa.
 

Ajatuksena tämän pakin värien suunnittelussa oli se, että samoja värejä on käytetty eri tavalla rytmitettynä eri osissa pakkia. Eli tässä on käytetty pelkästään vihreää, valkoista ja harmaata. Siis piha ja puistotien viralliseen tavaramerkkiin rekisteröityjä värejä. Pointtina oli myös se, että kun sitä katsoo eri kanteilta, niin se näyttää erilaiselta.
Ihan niin kuin pihatkin =)





 
Edellä mainittu pakki kuuluu opintojemme valinnaisiin näyttötutkintoihin ja näyttötutkinto on nimeltään "Tuotteen valmistaminen käsityönä".






4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttäjätunnuksen eilamar viesti "Niin hieno pakki, että lähtisin koska tahansa stadiin sen kanssa tallaamaan" saavutti kyllä minut, mutta hävisi julkaisuvaiheessa johonkin bittiavaruuteen!
      Kiitos viestistä, lämmitti kovasti mieltä, kun ei tässä mitään puuartesaaneja kuitenkaan olla ; )

      Poista