sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Elämää puutarhalla, osa 6

Mistä tunnistaa huonosti voivan kasvin?
No, nopeasti katsottuna ei välttämättä JUURI mistään. Mutta, tarkemmin tutkittuna JUURI on kuitenkin se avainsana, johon on hyvä kiinnittää huomiota.

Olimme siirtämässä verenpisaroita toiseen kasvihuoneeseen.
Siinä samalla opin tarkistamaan juurien tilanteen.

Vertaapa näitä kahta kasvia. Näetkö jostain voivatko ne molemmat hyvin, huonosti vai voiko vain toinen hyvin? Niin...eipä niistä aina päältäpäin näe, millaisessa kunnossa kasvin JUURI voi olla.


Kukat näyttivät pintapuolisesti ihan samanlaisilta, mutta toisen juuret olivat ehkä saaneet hieman liikaa vettä. Ja verenpisara on tarkka siitä, minkä verran sitä kastellaan.
Eli vaikka tässä vaiheessa vielä kukka näytti pintapuolisesti hyvältä, niin oikeanpuoleinen kukka passitettiin "terkkarille" toipumaan. Juurettomana kun ei ole hyvä olla. Siinä voi äkkiä muuten käydä kuten alla.

Pikkasen huonossa hapessa....


Eipä atsaleanikaan juuret näyttäneet ihan kovin
hyvin voivilta, otin varmuudeksi kuvan
 ennen istutusta, jos se ei jalkojaan jatka...
 

No mutta siis yhteenvetona, pääosin puutarhan verenpisarat olivat todella hyvässä kunnossa, mutta aina joskus joukkoon mahtuu muutama, joka vaatii hetken aikaa extra hoivaa.

Ensimmäinen muistikuvani verenpisaroista menee hyvin, hyvin kauas lapsuuteen.
Mökkinaapurissa kasvoi ikkunalla verenpisaroita. Meiltä oli hiekkatietä pitkin jonkin verran matkaa naapuriin. Jossain vaiheessa vanhempani huomasivat minun hävinneen. Vieressä kuohui joki...

Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen. Nukenvaunujen jäljet paljastivat minun lähteneen päinvastaiseen suuntaan, kuin missä joki virtasi. Ne päätyivät naapuriin, jossa oli niitä verenpisaroita kuistilla, ruutuikkunoiden takana.
Hmmm....Minun viherpeukaloni olivat tuolloin vielä niin kovin pienet, että verenpisaroiden vuoksi en varmastikaan sinne mennyt. Totuus löytyy varmaan siitä, että sokerihammasta kolotti ja kyllähän pieni tyttö nyt tiesi mistä sitä karkkia saa...

Mistä on pienet tytöt tehty....
sokerista, kukkasista, inkivääristä, kanelista.
Niistä on pienet tytöt tehty. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti