maanantai 16. kesäkuuta 2014

Siitä se ajatus sitten lähti....

Ensin oli vain vanha saunan pata ja se piti saada mustaksi...
NO, kuten arvata saattaa, niin mökiltä kyllä löytyi viime vuonna ostettu musta, matta spray-maali, mutta sen ponnekaasut olivat haihtuneet taivaan tuuliin ja se sanoi vain "phuh".
Ja se siitä.

Ja ei muuta kun Haminaan.
Ensin Robbariin. Valitettavasti en löytänyt mitä etsin. En tosin kyllä löytänyt yhtään myyjääkään, keneltä olisin voinut kysyä löytyykö spray-maalia. Robbarin naapurissa sijaitsi onneksi Agri-Market, josta varmasti löytyisi spray-maalia. Aivan, ja löytyihän sitä.



Sitten hihat heilumaan.

Pata framille ja väriä pintaan!
Ja mitä tähän pataan oli sitten tulossa. No, ajattelin laittaa siihen pari kappaletta tomaattia ja kaveriksi pari basilikaa, korianterin ja oreganon.


  


Tomaatit taustalla ja 4 yrttiä upotettuna padan multaan
omissa saviruukuissaan, jotka löytyi navetan hyllyltä.
Koska spraypulloon jäi vielä ainetta jonkin verran, silmäni löysi nopeasti uuden kohteen, mihin sitä pystyi hyödyntämään.
Vanhat vihreät kottikärryt (kuuppakärryt), joista kuuppa oli jo irronnut. Täydellinen kohde maalata nämä mustaksi, sillä tätähän voisi hyödyntää, ylläri, ylläri kesäkukkaistutukseen!
Olin viime vuonna käynyt "dyykkaamassa" huonokuntoisia puulaatikoita ja minulla oli niitä pari navetassa tallella. Sellaisen voisi yhdistää tähän vallan mainiosti.
 
Vanha kuuppakärryn runko sai uuden värin.
Vanha puulaatikko, siihen vähän vuorenkilpeä, mansikkaa, poimulehteä
ja muutama pelargoni, kuinkas muuten : )
 

Tämä poiki sitten myös sen, että päätin antaa
takana näkyvälle heinikolle kyytiä....
Ennen raivausta....
Raivauksen jälkeen...ja jatkuu vielä.
Sain idean, että kiven ja vuorenkilpien väliin tulee kivipuro ja takana oleva alue rajataan massiivisilla kotkansiivillä (saniainen).
kotkansiipiä pihamaallamme kuvattuna.
Kiviä en ole ehtinyt vielä kaivamaan, sillä olen tässä viime päivät raahannut risuja traktorin peräkärryyn ja olemme tyhjentäneet navettaan kertynyttä roinaa toiseen peräkärryyn....

 
 
Vain mielikuvitus on rajana.
Laatikossa oli liian suuret raot, joten kaivelin navetan säkkejä ja löysin sieltä turvepaaluja. Revin niistä pieniä paloja ja tilkitsin raot niillä. Sammal puolestaan on kuvassa olevasta kivestä. Päätin rapsuttaa hetken mielijohteesta sammaleen pois, sillä sen alta löytyi kiitettävän paljon muurahaisia...
Ja hyvät sammalepalat käytin sitten puulaatikon rakojen viimeistelyyn.
Puulaatikko on sen verran suuri, että pelargonit eivät olisi sitä täyttäneet, joten päätin sitten täyttää lopun tilan pihalla kasvavilla kasveilla....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti