maanantai 16. kesäkuuta 2014

Suut makiaks!

Nyt on oiva aika tehdä raparperipiirakkaa tuoreesta raparperista, mikäli sellainen maistuu.

Vaikka en nyt mikään leipuri olekaan, niin joskus on kuitenkin kiva yllättää perhe ja leipoa itsekin jotain. Tämän raparperipiirakan leipominen on helppoa ja se on todella hyvää! Sain kauppapuutarhalla töissä olleelta työkaverilta, Anulta, tämän reseptin, joka oli puolestaan pongannut sen lehdestä.

Raparperipiirakka per Marja Malinen (resepti Maalla-lehti/ nro 4)

Aloitellaan homma visiitillä raparperipellolle, torille, kauppaan, omaan tai luvalla naapurin puutarhaan, mikäli siellä kasvaa raparperia.


Tuttu raparperipelto jo vuosien ajalta.
Ja sitten näitä aineksia:

150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
0,5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria tai kardemummaa (itse käytin ensimmäistä)
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
5 dl raparperinpaloja
0,5 dl sokeria
2 munaa
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa tai ranskankermaa (1 tl vaniljasokeria)

Käytin itse vaniljan makuista Viola-tuorejuustoa.
Punaisen, 70-luvin kulhon, löysin viime kesänä Haminasta kirpputorilta.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna, vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.
Levitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta sokerilla. Sekoita munat ja tuorejuusto tai vaniljasokerilla maustettu ranskankerma.
Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia.

Ja ei muuta kun suut makiaks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti