tiistai 10. maaliskuuta 2015

Sormet multaan!


Illalla iski kylvökuume. Siis ihan hirveä hinku alkaa puljaamaan mullan, ruukkujen ja siementen kanssa. Ei auttanut kun hypätä autoon ja lähteä hakemaan pari säkillistä, näin ensihätään, taimimultaa.
Työkalupakki toimii tällä kertaa kylvöruukkujen
säilytystehtävissä.
Siinä sitä nyt on. MULTAA!!!

Sellainen ihminen, joka ei rakasta puutarhatöitä tai kasvien kanssa puuhastelua, ei ehkä (?) ymmärrä sitä onnen tunnetta, kun saa taas talven jälkeen työntää sormet multaan. Uusi kasvukausi edessä, ihana hypistellä kukkien ja vihannesten siemenpusseja ja ah!, sitä uuden alun odotusta... Toki, vielä mahtavampaa on, kun pääsee pihalla möyrimään, mutta näin "paremman puutteessa", menee nämä istutushommat näin sisäolosuhteissakin. Ja jos kevät etenee tähän tahtiin, niin kohtahan ulkona on jo täysi kesä!

On ihana alkaa seuraamaan, kun pienet versot (toivottavasti) nostavat seuraavan parin viikon aikana päänsä mullan seasta.

Tänään tuli ostettua myös muutama istutusalusta, joten sain tämän päivän kylvöt hyvin tasaiselle pohjalle. Käytin kylvössä sekä ostamiani kasvatusruukkuja että edellisessä postauksessani mainitsemiani sanomalehdestä, omin pikku kätösin, käärittyjä ruukkuja.Hetken touhuttuani totesin myös, että ehkä näitä siemeniä on nyt niin monta pussia, että en oikeasti pysty kasvattamaan kaikkia taimia mitenkään. Joten, ajattelin huomenna ottaa kaikista niistä siemenistä, joista minulla on tuplapussit, toisen pussin kouluun mukaan. Ehkä ne löytävät uuden kodin joltain opiskelukaverilta.Ensimmäisenä kylvövuorossa oli maissi ja kesäkurpitsa.
Maissista olen onnistunut saamaan pienehköä satoa pari kertaa.
Joten, jospa sitä taas yrittäisi. Riippuu kyllä tosin paljon kesästä, miten ne kasvaa.
Kesäkurpitsaa voisin syödä vaikka joka päivä.
Tungen sitä jokaiseen mahdolliseen ruokaan ja vielä ei ole kyllästymistä tullut vastaan.


Näiden jälkeen kylvövuorossa olivat seuraavat kuvassa olevat.


Kuvan oikeassa laidassa olevat siemenpussit ostin Pärnusta.
Ystäväni Tuija kertoi, että ne tuoksuvat iltaisin voimakkaasti. Ajattelin viedä ne kesäpaikkaamme, kuten myös muutkin kuvassa olevat kukat.

Varmuuden vuoksi vielä taimitikku
yhteen istutusalustan ruukkuun, kera
päivämäärän.
Viimeisen pussin siemenet olivat niin pieniä, että päätin kylvää ne tällaisiin taimimultaruutuihin. Oli helpompi ripotella siemeniä tasaisesti, kun kylvöalusta oli jaettu osiin.
Viime kesän kauppapuutarhatyöskentelystä oli se(kin) hyöty, että olin nähnyt käytettävän tällaisia ruudutettuja pohjia kylvössä. Siellä ne oli kyllä koneellisesti ruudutettuja....
Tämä minun viritys on ihan tällainen laihialainen versio..

NO MUTTA, kylvön avaus on nyt tehty!
Ei muuta kun odottelemaan, milloin vihreää alkaa näkymään.

Seuraava kylvöaalto onkin sitten huhtikuun alkupuolella.
Ja osan siemenistä (esim. sormustinkukka) kylven suoraan kukkapenkkiin.

Kasvun ihmettä odotellessa..............

5 kommenttia:

 1. Sama vimma on iskenyt minuunkin. Vielä kiitos myös sinulle, jolta jo sain pari siemenpussukkaa! :) Tilasin tänään lisää siemeniä Hyötykasviyhdistykseltä. Vielä pitäisi sitä multaa käydä hakemassa, mutta ongelmakos tuo, kun kohta on jo siemenkokoelmakin kasassa.

  VastaaPoista
 2. Minä joka kevät mietin laitanko vai enkö laita.. Katsotaan nyt. Oon tosiaan edelleen sairaana, niin ei ihan kylvöjutut sitten ole mielessä..

  Ps. Sinulle on haaste blogissani http://maisonmimizan.blogspot.fi/2015/03/ajattele-lukua-10n-ja-12n-valissa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta!
   Nyt painaa Kevätmessujen järjestelyt, markkinointimateriaalien valmistelu ja hankinnat sen verran päälle, että ihan tähän hätää en ehdi tähän paneutua.
   Mutta palataan asiaan paremmalla ajalla! Pikaista parenemista!

   Poista