maanantai 30. maaliskuuta 2015

Uutuuksia - Puutarha Nikkarit

Kevätmessujen viimeisenä päivänä kävin kyselemässä Katja Nikkarilta (Puutarha Nikkarit) heidän tämän vuoden uutuuksistaan.

Herkullisin tuttavuus oli uusi marjakasvi, herukka, mangomarja "Orangesse".
Se kukkii ihanasti tuoksuvin kukin keväällä, kasvattaa kesällä oranssit miedosti mangonmakuiset mehukkaat marjat ja syksyllä se saa upean syysvärin. (Lähde: Puutarha Nikkarit / hintakyltti)


Kasvista saa siis iloa moneen vuodenaikaan!
 


 
Meille monelle Wasabi on varmastikin tuttu tulisena tahnana, mutta tällaiselta kasvi näyttää livenä!
Wasabi eli maustekrassi.

 
Wasabin juurakkoa kasvatetaan matalassa vedessä tai märässä maassa, mutta lehtikasvina viihtyy tavallisessa maassakin tai ruukussa. Lehdet maistuvat hieman polttavilta ja siinä on hieno omintakeinen aromi. Lehdet syödään salaattina (Lähde: Puutarha Nikkarit / hintakyltti)

 
 
Jiangula eli kuolemattomuuden yrtti.
 
Kaunis köynnöstävä kasvi, jonka sanotaan mm. lievittävän stressiä, hidastavan ikääntymistä, ehkäisevän tulehdusta jne... Kaunis kesäkukkaruukussa tai helppo käyttää esim. teenä.
(Lähde: Puutarha Nikkarit / hintakyltti).
 
Yllä mainitusta kasveista kannattaa kysellä lisätietoa Puutarha Nikkarit, joilta löytyy myymälät Espoonlahdesta, Espoon keskuksesta ja Herttoniemestä (Helsinki).
 
 
 

 
 


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen uutuus tuo mangomarja, enpä ole moiseen ennen törmännytkään. Melkeinpä tekisi mieli kokeilla omaan pihaan... :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, innostuin myös itse tästä kovin paljon.
    Luulen, että sellainen löytyy vielä tänä vuonna pihaltamme =)

    VastaaPoista