sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Pi kokkaa ja bloggaa


Koekeittiö iskee jälleen.
Koekeittiö siis siksi, että teen ruoat omasta päästäni.
Ja mainittakoon edelleenkin, että ruoanlaitto ei ole mun juttu.
Mutta kuuluu näihin pakollisiin arki- ja pyhähommiin.  Ellei sitten isännällä ole kokkausdraivi päällä.

Tänään Menussa täytettyjä paprikoita. Johtuen ihan siitä, että paprikat olivat tarjouksessa ja niitä tuli ostettua edellä mainittua ruokaa ajatellen.



Tarvikkeet:
 
punaista paprikaa
1 sipuli
maissia
valkosipulia
riisiä
jauhelijaa
pekonikuutioita
savujuustokermaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
juustoraastetta
 


 Ja sitten lähtee.... 
paprikan hattu poistettu....
(tulipa epäselvä kuva)


paprikan pohjat tasattu...
 
ulkopuolen pohjan epätasaisilla paloilla
pohjan reiät tilkitty sisäpuolelta.

 
Ehkä tuo paprikoiden tilkitseminen sisäpuolelta on ihan normijuttu, mutta itse sain siihen
tänään idean ihan siitä, että kukkaruukutkin tilkitään (esim. harsokangas), jotta multa ei tule ruukusta läpi.....


Paistinpannulla paistetut sipuli, pekonipalat, jauheliha, valkosipuli, maissi,
paprikan ylijäämäpalat sekä riisi on yhdistetty.
Ihan hienoinen ripaus suolaa ja mustapippuria.
 


Ylläri, ylläri....jauhelihariisiseokseen
purkillinen savujuustokermaa.

Paprikat täytetään jauhelihariisiseoksella ja päälle raastettua juustoa.


Ja sitten vuoka uuniin.... n. 175 astetta, 30-40 min.


Hyvin upposi koko perheeseen  =)   Koiralle tätä ei tosin tarjoiltu.
 
Pikku Rio toimi ahkerana assarina.
 
Riolle paistoin pieneen omaan rasiaan hieman jauhelihaa.
Edellisen koiramme iho ei kestänyt naudanlihaa,
joten ihan pieninä annoksina kokeilen eri lihoja
makupalkintona koirallemme.
 
 

1 kommentti:

  1. Mm, hyvältä näyttää. Tässä yksi ruoka, mitä on pitänyt jo pitkään kokeilla, mutta en vain ole saanut tehtyä.

    VastaaPoista